Trei persoane au murit după ce au mâncat vită Wellington. Bucătarul a folosit ciuperci „buretele viperei”, cele mai otrăvitoare din lume

marți, 07 mai 2024, 18:52
2 MIN
 Trei persoane au murit după ce au mâncat vită Wellington. Bucătarul a folosit ciuperci „buretele viperei”, cele mai otrăvitoare din lume

Trei persoane au murit după ce au mâncat la prânz vită Wellington, un fel de mâncare de origine engleză ce conține mușchi de vită, aluat și ciuperci.

Cea care a preparat vita este o femeie în vârstă de 49 de ani care pledează nevinovată. Ea se confruntă cu trei acuzații de crimă și două de tentativă de crimă pentru preparatul pe care l-a gătit.

Tragicul incident a avut loc în iulie anul trecut, în Australia, în timpul unei mese de prânz pe care chiar femeia a organizat-o.

La prânzul fatal au fost invitate mai multe rude ale femeii, inclusiv fostul ei soț, însă acesta nu a putut ajunge.

La câteva ore după ce au luat masa, toți cei patru invitați s-au îmbolnăvit de ceea ce inițial au crezut că este o intoxicație alimentară severă. În câteva zile, trei persoane, printre care se numără și socrii femeii, au murit. Un singur bărbat a supraviețuit după acest prânz. El a petrecut aproape trei luni în spital.

Curtea de Magistrați din Latrobe Valley i-a cerut recent femeii să pledeze în mod oficial pentru acuzațiile care i se aduc. Femeia a declarat însă, la fel cum a făcut-o în repetate rânduri, că nu și-a otrăvit intenționat oaspeții.

Poliția spune că femeia a folosit pentru vita Wellington ciuperci „death cap” („buretele viperei”), care sunt letale dacă sunt ingerate. De asemenea, acestea sunt în top 10 cele mai mortale ciuperci de pe planetă.

După luni de investigații, detectivii au descoperit alte trei tentative de crimă pe care femeia le-a avut împotriva soțului ei. În noiembrie anul trecut femeia a fost arestată și acuzată oficial de opt infracțiuni.

Cazul ei va fi acum trimis la Curtea Supremă din Melbourne pentru proces, prima audiere fiind programată la finalul lunii mai, conform BBC.

Sursa: Stirile PROTV

Comentarii